mandag 16. februar 2009

Endelig i Florida!!!Da var vi endelig på plass i Florida, nærmere bestemt Florida City, bare noen få kilometer fra Everglades Nasjonalpark. Vi avsluttet Canadaoppholdet med en litt lang og kjedelig dag i går. Stort sett ble det bare å ligge på hotellet og glo i taket. Vi skulle avslutte dagen med en middag på byen, så vi dro av gårde i 19-tiden. Uansett hvor vi gikk inn så var det 1,5-2 timers venting på bord. Det hadde vi verken tid eller mage til, så vi bestemte oss å gå inn på den kjeden som heter Subway. Der kan du få bestilt baguetter med hva du måtte ønske av pålegg. Da jeg skulle betale fikk jeg beskjed om at det kostet 13,74 dollar, og jeg leverte kortet til henne. Da jeg etterpå fikk sett på lappen, så hadde hun trukket meg for 1374 dollar!!!! Det må jo være verdens dyreste baguett??!! Etter mye styr og lang venting fikk vi nå endelig annulert dette, og det endte opp med at jeg fikk maten gratis. I tillegg var de så forfjamset at de glemte å ta betalt av Kai, så vi hadde gratis middag denne kvelden. :-) Skal nå følge godt med på kontoen når jeg kommer hjem da, i tilfelle de prøver å lure meg.

Det er godt å være ferdig med den fransken som en ikke skjønner en dritt av. I tillegg til det så var vi sammen med en skotte hele uken, og det er det verste språket jeg har vært ute for!!! Virket som en blanding av engelsk og kinesisk, og utfordringen her ble å si YES og NO på de rette plassene. Etter hver så ga jeg opp og sa til fyren: John, du er en kjempehyggelig fyr, men jeg skjønner ikke en dritt av hva du sier!! Han tok det fint og lo, og skjønte da på de andre at de også hadde samme problemet.

Nå er det bare sol og varme, 50 graders forskjell fra i dag morges til nå! Vi har ca 25 varmegrader, sol og blå himmel, samt svømmebasseng 5 meter fra rommet vårt. Bedre kan det ikke bli. Vi fikk en kort tur inn i Everglades og det som heter Anhinga Trail i dag før sola gikk ned, så da fikk vi varmet opp apparatene slik at de er klare til i morgen. Vi skal opp klokken 5, og da er det på hue ut å knipse igjen. Vi fikk kveilet innpå en svær milkshake etter fotoøkta i dag, og etterpå dette fyllte vi opp med litt middag på toppen. 

Det er noen som lurte på om vi kom til å avbilde oss i arbeidsantrekket her nede, slik vi gjorde i Canada. Nå er det jo slik at her nede virker vi nokså tynne begge to sammenlignet med en vanlig Floridainnbygger, men i norsk målestokk vil jeg nok beskrive oss som i overkant feite, så jeg tror vi skal spare dere for den opplevelsen. 

Nå har Kai tatt på seg nattlua og sover sin søte søvn, så nå tror jeg at jeg vil prøve å sovne før han begynner å synge. Ha det bra så lenge, så hører dere fra oss om ikke lenge.

Mvh Bent

8 kommentarer:

kirsten sa...

Hei igjen. Tenker det var godt med sol og varme etter kalde Canada. Godt å se at dere kom grit fram og allerede er i sving med kameraet. Var flotte bilder som vanlig. Du må passe på så de ikke lurer deg trill rundt :) Jeg skal snart til byen, ikke mye sol og varme her. Men har snødd i hele går, grått i dag, men opphold så langt. Nå blir det vel bilder hver dag, ta nå noen av dere også, og litt natur hadde også vært greit å få med seg. Ellers er det jo mye fint i Florida. Hils Kai og tvi tvi. Ha en god varm dag. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Heia Pappa.
Nå er jeg hos Monica i oslo, var så godt å se Celine igjen!! Begynte å grine når jeg så ho igjen, mye å være borte fra gullet i ei hel uke... Blir hvertfall lenge til neste gang det skjer!! Misunner deg som er i Florida nå, her er det -20 grader så ikke noe vær for meg nei! Ellers vil jeg bare si at jeg er glad i deg og gleder meg til du kommer hjem igjen! Kos fra Renate og Celine

Anonym sa...

hehe snakk om overtrekk på baguetten:-)
godt at dere fikk litt akstra for bryet:-)
angående bildet,så er dette en flott fangst med tanke på at dere bare fikk ettermiddagen til rådighet første dagen
spesielt "flaksebildet" var nydelig
mvh anders selland

Anonym sa...

Hei, unge mann.
Føler argumentasjonen om å ikke publisere bilde av arbeidsantrekket i beste fall er syltynn. Klem i vei. Er, som antydet i Kai's blogg, veldig intressert i hva meter på meter med speare-ribbs har resultert i !!!!

Mvh, DagH

Anonym sa...

Hei Bent
Flotte bilder dere har tatt i vanskelige forhold, nå må du snart komme deg hjem, så vi kan få kurs i Lightroom av deg. Her er det snø og gråvær, så Florida er nok stedet nå.

Hilsen
Kristian L.T

Anonym sa...

Hei Kompis
Godt å se at dere overlevde vinterkulda i Ottawa. Synes du fikk noen fine uglebilder der. Det ene med den på taket synes jeg du kan kalle "Bedre med ei ugle på taket enn ti i mosen".
Ikke bare med fransken. Prøvde meg selv litt der nede sist helg. En bartender så litt skjeivt på meg etter en bestilling jeg gjorde på min fantastiske fransk. Skjønte jeg hadde bestilt salte netter i stedet for salte nøtter.

Ser at dere er i gang med kjente Florida arter nå. Vekker gode minner. Ønsker meg Roseat spoonbill inn for landing på en av rapportene dine.
Ellers må du for all del ikke si at du jobber på Spenst hvis du legger ut bilde av deg selv i shortsen. Da tror jeg vi må finne frem krise-budsjettet. Prøv deg med Remuladefabrikken eller noe sånn som står litt mer i stil.
Ønsker dere begge noen fine sessions i FLorida. Skal kommentere så ofte jeg kan, men stedet jeg jobber for tida er bedre sikra enn Fort Knox. Får ikke info hverken ut eller inn.
Hils Kai
PS
Vedder 1500 dollar på at den baguetten på Subway var Roastbeef med onion og ekstra pepper.
Ds
Hilsen
Ole Petter

Anonym sa...

Hei Bent
Fikk lyst til å sende deg en hilsen også,flotte bilder du tar.Godt å høre at dere koser dere,men dere kunne tenke litt på vekta også,det blir så mye pes når dere kommer hjem igjen.For da skal dere slanke dere!!!
Kos dere videre ...
Klem fra jentene til Kai.

Bent Olsen sa...

Hei kjære Renate, pappa gleder seg masse til å komme hjem til deg og gulljenta nå. Savner dere masse, så vi må treffes med en gang jeg er tilbake. Hils til TE fra meg. Klem fra pappa.

Hei mamma, hilser tilbake fra Kai. Ta godt vare på deg selv, så sees vi snart.

Takk for hyggelig kommentar Anders.

Hei Dag Harald, du får lese siste innlegg angående å bli avfotografert i arbeidsantrekk. :-)

Er snart hjemme og klar for kurs Kristian.

Hei Ole Petter, godt å høre fra deg!! Trodde du hadde glemt meg nå!! :-) Vi snakkes om ikke lenge, så da får du full rapport. Har fått noen veldig bra bilder av snøugla, så du får ta en tur ned til meg når jeg er tilbake. Hils til kjæresten din.

Hei Tone, og takk for hilsen!! Hyggelig at du stikker innom min blogg også. Nå har jeg akkurat fått lagt Kai, så da får jeg også køye. :-) Ha det bra.