fredag 20. februar 2009

Hei igjen...
Hei dere, da er jeg tilbake litt igjen. Vi er nå ankommet Tampa som ligger helt ute på vestkysten, litt nord for Ft Myers som vi var på tidligere. Det har blåst en kald vind i dag, så tro det eller ei, jeg har hatt dunjakka på meg i dag også!! Er ikke helt god nei, og er nå på min fjerde dag med magesyke. Så ut til å gi seg en stund, men så kom det tilbake. Akkurat nå føler jeg meg rimelig bra, men har fått beskjed fra min kjære mor om å gå til legen nå hvis ikke det gir seg. :-) Hun passer på meg når jeg er her også. :-)

I går fotograferte vi ved et område som heter Venice Roockery. Det var sånn dær, og ikke mer enn det. I dag morges stilte vi opp på samme plassen klokken 6 og sto der i mørket og ventet på sola. Vi ville ha noen bilder i fint morgenlys, men været spilte ikke på lag med oss. Det ble for mye skyer, og ikke noe fint lys i det hele tatt. Bomtur igjen!!

Nå er vi som sagt i Tampa, og i morgen tidlig skal vi ut med en kar som heter James Shadle i båt. Vi går ut klokken 6 om morgenen og fotograferer til lyset blir for hardt, så er det inn til land for lunch. Når kloken er 15 går vi ut igjen, og er ute til solen går ned i havet. Vi skal prøve å få bilder av en fugl som heter Roseate Spoonbill, eller rosa skjestork oversatt til norsk. Det er en nydelig fugl, og det blir spennende om vi får se noe til denne. Vi har booket oss inn to netter på Best Western her i Tampa, og søndag morgen kjører vi østover mot Titusville. Det ligger helt ute på kysten, litt nord for Daytona Beach. Vi skal der møte Ric som vi ble kjent med i Alaska, og han skal ta oss med på en plass om kvelden for å fotografere. Mulig det også blir noe på mandagen, men det kommer ann på om han har tid. 

Tirsdag setter vi kursen sydover igjen mot Miami, og skal prøve å finne en plass å overnatte som ligger i nærheten av et område jeg vet det befinner seg noen ugler. Det blir siste på programmet for denne gangen, så setter vi oss på flyet hjem. Det skal bli godt å komme hjem nå.

Så langt kan jeg si at Canada var en skikkelig opptur når det gjelder fotograferingen, men Florida har så langt skuffet. Vet ikke om det er litt for tidlig på året, eller om det kan være andre årsaker. Men slik er det jo med naturfoto, ingenting er forutsigbart, og tålmodighet er en av de viktigste elementene. Dessuten har vi jo ennå noen dager igjen, og vi har store forhåpninger for morgendagen.

Dere hører fra meg.

Hilsen fra Bent.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hey you,....Se der var det noen flotte bilder av noen vakre fugler til tross!!Utrolig synd at du er syk,spesielt når du er der du er.Satser allikevel på at alle gode råd kommer til hjelp,selv om mine er de "beste",;-)Ønsker deg en riktig god bedring...drikk mye vann,be happy and have some good laughs!!Lykke til videre min venn:-))
Tanker fra Siss.

Aleksander Myklebust sa...

Hei
Spennende å følge med på reisen deres. Du har fått noen flotte bilder ser jeg!
Husker svært godt noen tranebilder du har vist på foto.no tidligere med speiling i nydelig rosa kveldslys. Lurer litt på om det er tatt der dere er nå eller et annet sted?

Mvh Aleksander

Anonym sa...

Hei igjen Bent. Er det ikke godt jeg passer på deg da:) vil jo gjerne du skal bli god vet du. Litt dumt og gå med Up and Go hele turen. Hadde besøk av Svanhild i dag, hun hilser til deg og rådet fra henne var farris, var visst litt salt i den, så nå vet du det:)
Håper dere får en god dag i morgen, og at du blir i form snart. Bildene var veldig fine, ligner ikke akkurat på bomtur sier nå jeg da. Ha det godt, hils Kai og lykke til i morgen. Klem fra hønemor.

Bent Olsen sa...

Hei til dere tre, og takk for hyggelige kommentarer. Pussig at du husket de bildene Aleksander, men de er faktisk tatt på et sted som heter Bosque del Apache i New Mexico. Har sendt to bilder til Villmarkslivs fotokonkurranse i min karriere, og begge fikk gull. Ett av disse var tranene. :-)

Mvh Bent

Love Kpop sa...

There are times when I find it difficult to make decisions, but still have to do. I know people always have emotions so that there is no justice. But I still hope.
www.facebookbaixargratis.com.br