mandag 23. februar 2009

En ny stille dag, men koselig allikevel....
En ny stille dag er ferdig, men nå har vi rekapitulert litt. Vi tar det ikke så tungt lengre, og har slått oss litt til ro med tilstanden. De fleste vi prater med sier vi er litt tidlig på sesongen, så det hadde nok vært bedre om vi hadde kommet ned her en måned senere, men da hadde det ikke passet sammen med snøugla. Ellers er det også den kaldeste vinteren de har hatt i manns minne her nede, og i går var det is på bilene om morgenen!!! Ja, vi er i Florida, men det kan være kaldt her også tydeligvis.

Vi har nå bestemt oss for å bare reise ned til der vi startet, Anhinga Trail, for der har vi så langt fått de beste bildene synes vi. Derfor har vi nå booket oss inn på nytt hotell fra i morgen av, og setter kursen sydover i morgen formiddag en gang. Vi har nå hatt noen rolige dager, så da begynner formen å komme tilbake igjen. Tar på å stå opp rundt fem hver morgen for å ut med kamera, spesielt når magen og kroppen forøvrig ikke fungerer. Nå begynner vi begge to å komme tilbake i rute igjen, så da blir det litt lettere når vi kommer hjem.

Ellers har vi fått slettet, lagt inn søkeord og bearbeidet alle bildene her nede, og igjen vil jeg si at Lightroom bare er fantastisk!!! Før har jeg sittet i dagesvis når jeg har kommet hjem for å gjøre all denne jobben, og nå er det bare å importere hele greia inn på den stasjonære maskinen, og jobben er gjort. For de av dere som driver med bildebehandling vil jeg absolutt anbefale dere å se på dette programmet.

Vi traff Ric i dag, og kjørte ut til en plass som heter Merrit Island. Det er forøvrig rett i nærheten av der de skyter opp romfergene osv. Kenedy Space Center som dere sikkert har hørt om. Vi kjørte der inn i et fredet område med villmark, men det var nesten ikke en fugl å se. Ric hadde aldri sett det så tørt og stille før, så vi fant fort ut at vi heller skulle bruke tiden på en god middag og litt fotoprat. Vi dro derfor til en hyggelig restaurant i nærheten, og der hadde jeg mitt første fiskemåltid på turen. God mat, og magen er fremdeles i humør. :-) Vi hadde som vanlig med oss en liten doggy bag hjem slik at Kai har noe nødproviant. Kjekt å ha. :-)

På vei ned til Anhinga i morgen skal vi innom en plass for å se etter ugla som vi har snakket om tidligere. Satser på kveldsfoto der hvis vi finner den. Hvis ikke avslutter vi kvelden i Anhinga for så å gå innom en plass de selger verdens beste milkshake!!! Det er et par tre stykker der på menyen vi ikke har fått prøvd ennå. :-)

Det ene bildet jeg la ut sist gang var av en fiskeørn for de som lurte på det. Noen trodde den var stukket av med parykken til en eller annen stakkar, men det var kun gress. Ørna holder på å bygge reir, og den kom stadig flygende med diverse byggematerialer. Legger ut et bilde til av denne fuglen hvor den kommer med litt annet å bygge med.

Dere hører mest sansynlig fra meg i morgen igjen, og ha det bra så lenge. Veldig moro med alle kommentarene forresten, takk så mye for det.

Og til deg Dag Harald, fortsett å kallle meg for unge mann, og ikke la deg affisere av slikt ondsinnet prat som de driver med der oppe i bygda!!!! :-)

Masse hilsen fra Bent

3 kommentarer:

Anonym sa...

god kveld bent
godt å høre at kroppen begynner å fungere som den skal
det siste fiskeørnbildet ditt ble jo bare knallstilig
lykke til videre
mvh anders selland

Anonym sa...

Heia Pappa.
Håper du koser deg på tur og at magen ikke streiker mer der nede:) Ville egentlig bare si at jeg er glad ideg og gleder meg til du kommer hjem! Kos fra Renate og Celine:)

kirsten sa...

Hei kjære Bent. Flott bilder som alltid, spesiellt bilde av fiskeørnen, både dette og det andre du la ut, det med parykken, he he. Godt dere kan kose dere mellom slagene, må jo være litt tøft og stå opp med hønsene hver dag. Hjemme er det kjempevær i dag, sol og noen varmegrader. Alt er bra, og vi gleder oss til du kommer hjem. Lykke til med resten av fotojakten. klem fra mamma.