tirsdag 24. februar 2009

Endelig en dag med litt klaff!!!!!Da var endelig dagen hvor vi skulle ha litt flaks kommet! Vi startet fra Titusville i dag morges etter å ha sovet til vi voknet av oss selv. Utsovet og i god form satte vi kursen sydover mot Miami og området jeg for to år siden hadde sett noen ugler som kalles burrowing owl. Det er noen av de minste uglene som finnes, og bor i små jordhuler som de graver ut. De er på størrelse med ei spurvugle eller en svarttrost til sammenligning.

Da vi etter 2-3 timers kjøring rullet inn på området som vi skulle finne ugla, så det veldig mørkt ut ei stund. Ja ja, tenkte vi, den vanlige flaksen følger oss. Men plutselig ser vi en liten bevegelse fra et lite hull i bakken, og opp av hullet kommer ei lita snål ugle! Helt utrolig bra!! Vi tok oss en tur rundt i området, og etter en halv times tid hadde vi observert 7-8 par som hekket i nærheten av hverandre.

Vi var heldige med været da det var overskyet. Av den grunn lot det seg gjøre å ta bilder midt på dagen uten at lyset ble for hardt og skjemmende. Etter to timer og 700 bilder hver fant vi ut at vi trengte litt mat og en pause, så da kjørte vi av sted for å finne en restaurant. Da begynte det like godt å regne, men når vi var ferdige med maten var også regnet over. 

Vi satt så i gang med innspurten, og spøkte litt med at nå skulle vi få sol til kvelden så vi kunne få noen bilder i fint kveldslys også. Og tror du ikke vi hadde flaks igjen!!! Når det nærmet seg kvelden forsvant skyene og en fin kveldssol dukket frem. Vi fyrte av det vi hadde av minebrikker, og når solen rant ned i horisonten hadde vi nærmere 1000 bilder til av ugla!!! Vi smilte fornøyd begge to og satte oss i bilen for å kjøre de siste 8 milene ned til Florida City og inngangen av Everglades. Der skal vi avslutte turen vår for denne gangen, to morgenøkter og ei kveldsøkt gjenstår før vi er ferdige. Da er ringen sluttet, vi er der vi begynte turen.

Nå er vi så sultne at magene skriker etter for, så nå får vi avslutte for i dag. 

Ha det bra så hører dere fra meg i morgen igjen.

Hilsen Bent

8 kommentarer:

Anonym sa...

Var gøy og lese at dere hadde sånn flaks med ugla. Bildene er kjempefine. Morro at du ble fornøyd, må ha vært en litt av en opplevelse og se den lille søte ugla live. Dere er jamen heldige som får så mange fine natur opplevelser. Skjønner at du skal ned til alligatorene igjen,vær forsiktig da. klem fra mamma, og gratulerer med flotte bilder både av ugler og andre skapninger. Lykke til med resten av "jakten"

Studio Natura sa...

Hei!

Fint å høre at dere fikk en opptur nå, det var flott!

Grethe sa...

Det ordner seg for greie og tålmodige gutter!
Søt liten ugle, forresten! :-) Jammen godt dere fikk tatt et par bilder... :-)
Fint høre at dere også unner dere litt mer søvn iblant samt husker på at magen skal fylles. Fort gjort å glemme i farten! Sørg nå for å holde deg unna sumpbaguetter med overmoden roastbiff da!;-)Blir det kanskje bilder av alligator også?? Jeg får vel bare vente å se:-)
Ha det bra så lenge! Grethe

Anonym sa...

HEI IGJEN DERE FOTOFANTOMER.
JAMMEN ER DET EN NYDELIG LITEN SKAPNING DERE NÅ HAR FÅTT TATT PÅ KORNET. KJEMPEFINT Å HØRE AT DERE SELV OGSÅ ER FORNØYDE MED DAGENS FANGST.JA HER VENTER NOK MANGE FINE BILDER PÅ Å BLI SETT AV OSS STUEGRISER, DET KAN VI SKJØNNE AV EKSEMPELBILDENE VI SER. HELT TOPP !
VI GLEDER OSS MED DERE, LYKKE TIL VIDERE. HILSEN TANTE OG ONKEL.

Geir Ole sa...

Kjekt at både værguder og faunaguder stod dere bi i dag. Blir litt ekstra indre godlåt i kroppen etter slike dager. Med tre økter til kan det jo bli mer knas..good luck!

Anonym sa...

Hei,..Glimrende bilder av den søte lille ugla Bent!!Du er GOD! ;-)Hyggelig at du koser deg igjen,..til tross for trist musikk (if.Kai`s blogg)hm hm ...Vel,uansett håper jeg det blir mange flere bilder .Venter i spenning;-)Tvi tvi og ha det fint så lenge!!Klem fra Siss.

Anonym sa...

Hei Bent.
Igjen gir iherdig innsats resultater, dette så glimrende ut.
Ellers må dere ta vare på øyeblikkene, tross alt er dere heldige som kan drive rundt og holde på med det aller gøyeste som finnes.
Det er lett og bli missenunnelig når verden rundt handler om salgskurver, rente opp og rente ned, dollar kurs som går til høyre og venstre og tilbake igjen.
Kos dere med hvert klikk, og nyt lyden av lukkeren som bringer uforglemmlige øyeblikk med hjem i løpet av et 250 sek.
Mvh Vidar.

Anonym sa...

Hei
Liten hilsen fra Island
Jeg ser dere trives best blant ugler i mosen. Det er litt mistenkelig, men stemmer bra med helhetsinntrykket jeg har av dere.
Ugla heter forresten gravugle på norsk.
Jeg synes du har fått masse fine bilder og skjønner ikke helt hvorfor du småklager når det tilsynelatende er mye å glede seg over.
Skjestårken jeg bestillte satt jo som et skudd.
Gleder meg til et dypdykk i arkivet når du kommer hjem.
Hils til Kai.
Hilsen
Ole Petter