søndag 22. februar 2009

Endelig frisk igjen!!!!!!
Da var en ny dag over her i Florida. Endelig er jeg frisk igjen, fire og en halv dag med magesjuke og feber!!! Deilig å kunne fungere igjen. Er rimelig sikker på at dette svineriet ble påført meg ned i sumpene i Everglades. Vi var inne på ei luguber sjappe, og jeg kjøpte meg en baguette med roastbiff og løk ( du hadde rett Ole Petter!! :-)). Jeg hadde tydeligvis ikke fått tørket godt nok av brillene mine, for slik Kai beskrev damen som lagde maten, så burde jeg ha skjønt at dette burde ikke spises av mennesker. Det var jo kanskje noe han skulle fortalt meg litt tidligere, og ikke nå etter 4,5 dager på potta samt minst 5 kg lettere!!! Men men, hva har man venner til?? I tillegg så kommer han nå frem med ei flaske med Antibac som han har gått rundt med i lomme hele tiden. Den har han vasket seg med i tide og utide, uten at jeg har sett det. Riktignok har jeg kjent at det har luktet litt blanding av sprit og parfyme til stadighet, men tenkte bare det var noe billig etterbarberingsvann han styrte med. Ikke rart fyren eter og koser seg like godt som alltid, han er jo totalt desinfisert!!!

Når vi snakker om spising, så hadde jeg en merkelig opplevelse her i natt. Jeg våknet av at noe listet seg stille rundt på gulvet i mørket. Det raslet forsiktig i en pose, akkurat som det var noen som prøvde å åpne noe. Tenkte først det kunne være ubudne gjester på rommet, men jammen meg så var det bendelormen til Kai som hadde fått det for seg at den trengte å fores!!!! Midt på natta presset han ned en pose med potetgull!!! Hørte bare det knasket i mørket, litt fornøyd smatting, og deretter listet han seg til sengs igjen. Utrolig hva den mannen får plass til!!!

I dag har vi vært ute omtrent hele dagen på sjøen. Vi skulle nå sikre oss bildene som skulle redde turen, men der gikk vi fem på igjen. Det var den rosa skjestorken som var målet, og vi fikk noen bilder av den, men ikke slike vi hadde håpet på. Nå er vi litt nede i hengemyra på fotofronten føler vi, og Kai var til og med inne på å komme seg hjem før tiden. Ikke ofte den mannen gir opp, men nå er det like før. I tillegg så sliter han med en PC som bare virker når den vil, å akkurat nå vil den ikke. Kai har prøvd alt fra kunstig åndedrett til Fleksnes-metoden for å få liv i den, men den har satt seg helt på bakbena nå. I sted gikk han ut for å sitte litt med den utenfor, han mente kanskje det ville hjelpe å kjøle den ned litt. Det var like før hele maskinen røyk rett ut i bassenget. Tror nok ikke den maskinen lever turen ut, så neste tur garanterer jeg at Kai stiller med både Mac og iPhone.

Det var nesten nede i null grader i dag når vi reiste ut på sjøen, så det var dunjakker, lue og votter som ble antrekket. Godt vi hadde vært i Canada før dette, for ellers hadde vi frøse i hjel. I morgen setter vi som tidligere nevnt kursen mot øst og Titusville hvor vi skal møte Ric. Nå får vi holde fast i håpet om at dette skal gi oss litt uttelling. Har hatt slike nedturer tidligere på fotofronten, og da er det bare å stå på videre. Plutselig så løsner det, og da ramler de gode bildene inn igjen.

Da er det natt og ny blogg kommer antakelig i morgen.

Masse hilsen fra Bent.....og husk at det er veldig koselig med kommentarer. :-)

18 kommentarer:

Hilde sa...

Så bra du er frisk igjen:-) Herlig! Nå kan du nyte resten av oppholdet:-) Beundrer tålmodigheten og engasjementet ditt. Mye tid og energi bak hvert eneste bilde, men for noen flotte resultater du får. Det er veldig spennende å følge deg her på bloggen. Må du ha en fantastisk og produktiv dag, Bent!

Klem fra Hilde

kirsten sa...

Hei Bent. Ble veldig glad når jeg leste bloggen din idag. Vær forsiktig med hva du putter i deg nå så du holder deg frisk til du er hjemme. Robert og familien hilser masse til deg. De leser bloggen hver dag, men er trege til å kommentere. I går var Reidun her, vi hadde chili con carne. Hadde på frysen etter du var, det var godt. Du er ekspert på den. Jeg savner deg veldig nå, gleder meg til du kommer hjem. Ta vare på deg selv nå, hils Kai, godt du har hatt han, og antibac trodde jeg var en selvfølge på tur, håper du og har det. Ha det godt begge to, nyt resten av turen og hold deg frisk. Glad i deg. hilsen mamma.

Erik sa...

Hei, Bent!

Fikk tips fra Ole Petter om bloggen din! Imponerende flotte bilder du har, og spennende å høre om turen din!

Skal selv til Florida om en ukes tid, så jeg er glad for å lese at været er mer behagelig enn her hjemme i Kristiansand... :-)

Riktig god ferie/tur videre!

Hilsen Erik Ommundsen (gammel Ju Jitsu-elev)

Anonym sa...

Hei Bent. Godt å høre at kroppen fungerer igjen. Kjedelig å være syk, spesielt på ferie. Spennende å følge med på bloggen, er inne og kikker stort sett hver dag..:-) Idag er det nydelig vær her hjemme og det skal ut og nytes.. Klem Grethe

Anonym sa...

HEI BENT !
VIRKELIG GODT Å HØRE DU ER FRISK IGJEN. DET VAR VELDIG FINE BILDER NÅ AV EKORN OG DEN HAUKEFUGLEN,SÅ MEST UT SOM HAN BAR PÅ HELE REDET SITT.DU HAR NOK OGSÅ MYE MER Å BY PÅ NÅR DU ER HJEMME IGJEN.HÅPER DERE FÅR VIRKELIG TREFF NÅ I FORTSETNINGEN.HA FORTSATT FIN TUR OG LYKKE TIL MED VIDERE FOTO. HILSEN ONKEL OG TANTE.

Anonym sa...

Hei& hå!!Godt å høre at du er blitt frisk igjen Bent!Da blir livet straks mer positivt:-)Du leverer spennende bilder nok en gang,..den rosa skjestorken er vel et sjeldent syn??Flott var den i alle fall.Beundrer din tålmodighet og opptimisme,...men det må naturfotografer ha mer enn nok av ...vet jeg vel;-)Venter spent på nye bilder.Her er sol & sommer holdt jeg på å si(sterkt ønsket)..men forsatt en herlig vinter ..klar for en tur i slalombakken akkurat nå!Kos deg og lykke til videre på reisen!God klem fra Siss;-B

Anonym sa...

Hei Bent, godt å høre at du endelig er i fin form igjen, kjipt å bli syk på et slik oppdrag :) Men mange fine og bra bilder du har fått tatt, det skal du ha for. Må rett og slett si at du har peiling, du vet liksom hva du driver med, ikke noe annet å si på det! he he..... Kos dere så lenge, og ta godt vare på dere selv :)
Hilsen Tor Edgar

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere ale samen for hyggelige kommentarer!! Kjempegøy at så mange av dere følger med.

Hyggelig å høre fra deg også Erik!! Husker deg godt fra Ju Jitsu-tiden ja. :-)

Mvh Bent

Lars Verket sa...

Veldig bra du er frisk igjen, og klar for siste innspurt!
Du får si til Kai at Mac kan anbefales.... :)
Har svart deg i bloggen min - vi snakkes plutselig!

Anonym sa...

Så godt at du er blitt frisk igjen! Nå beveger du deg vel som en gaselle rundt forbi nå som du også har mistet noen kilo, eller var det bare skryt? :-) :-) Tenk å kjøpe roastbiff lang inne i sumpene....Hallo. Vel, godt det er over nå sånn at du kan legge all energi og fokus inn i jakten på det perfekte bilde. Skjønner at humøret er noe labert når det lar vente på seg, men plutselig er det der. Husk hvordan det var med bamsen i Alaska som dukket opp etter at Kai (?) ikke orket å vente lenger.
Her er det fastelavn så nå er det snart klart for kakao og boller.
Vi har hatt nydelig vintervær i dag, men jeg har da selvsagt jobbet.. Så nå er det TV og kos for meg.:-)
Ha det bra så lenge. Snakkes snart. Klem fra Grethe

Anonym sa...

God dag/natt, gamle(strekk?)bardun.
(Har fått flengende kritikk for å kalle deg "unge mann" og har av den grunn sett meg nødt til å justere litt.)
Det var da knakende godt å høre at formen er i anmarsj. Tungt å være borte og ikke klare å etterleve sine egne mål og forventninger når man ikke er i slaget. Det merkes på skrivemåten at "glimtet" er tilbake.
Registrerer at dere ikke er fornøyde med bildene. Dog er det som du nevner; plutselig er mulighetene der. Stå på.
Her hjemme var det enkelt sagt "drittvær" på lørdag. Benyttet anledningen til en 14-timersøkt med Lightroom og Photoshop. Digg. Nesten på ditt intensitetsnivå :-)
Lykke til videre og hils Kai!
Mvh, DagH

Geir Ole sa...

Det er nok som Kirsten sa: antibac er en del av standardutrustningen! Men du som reiser en del.....burde vel..... :)

I alle fall hyggelig at du er bra igjen. Er vanskelig å "motivere seg" for noe når magen slår helt krøll - I know all about it!!

Fine bilder og tross sykdom, kjekt å følge bloggen.

Anonym sa...

Hei igjen, fint du er blitt bra igjen, gøy å lese bloggen din, og se på de eksotiske fuglene du er så flink til å knipse;) Eneste villdyret jeg har sett i helga var en elg på RV9, litt nære ja, men borte var den før jeg kunne forevige den.

hilsen Kristian LT

Terje Sylte sa...

Kjekt å følge bloggen din Bent. Godt å høre at du har blitt frisk igjen. Første dag med Snøugla er ferdig og du skulle sett alle de flotte situasjonene vi fikk. Ser frem til nye dager med Bob og The White. Aller mest ser vi frem til Haukugla og Lappugla på snø.

Terje

Kjartan Trana sa...

Hei Bent

Følger også bloggen din om dagene. Morsom lesing noe av dette, selv om det sikkert ikke var like morsomt for deg med dunjakka på i 25 grader og sol. Da er man i dårlig form altså!

Lykke til mot slutten av oppholdet, det gode med naturfoto er at en situasjon eller et bilde kan gjøre hele forskjellen. Håper det smeller skikkelig i morgen.

Bent Olsen sa...

På ny takk til dere alle sammen, her var det virkelig kommet mange kommentarer!! Kjempemoro!

Vi har hatt en ny dag uten bilder, men slikt klarer vi å takle med et smil nå.

Følg med videre.

Mvh Bent

KnutBS sa...

Hei Bent!

Det var godt at du har blitt frisk igjen! Kan virkelig ikke ha vært kjekt å måtte springe på do hele tida når man skal kose seg på tur.

Flotte bilder som vanlig. Likte det med skjestorken godt!

Flott at du er så ivrig på bloggoppdateringene, da blir det skikkelig artig å følge med!

All lykke videre!

mvh Knut Børge

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg