torsdag 12. februar 2009

En ny dag på ny plass.
Da er denne dagen også over. Vi har flyttet oss en drøy times kjøretur lenger inn i Canada for å lete etter flere snøugler. I dag har det ikke vært så kaldt, så det har vært litt behagelig etter over 20 minus og mye vind. I dag har vi leitet i timesvis uten å se så mye, trasket til livet i snø og svettet som griser. Helt på slutten av dagen fikk vi endelig øye på ei ugle, og etter litt om og men så kom vi oss litt inn på den. Fikk en times tid sammen med denne før den fløy sin vei, men noen bilder ble det. Denne gangen ble det litt landskap også med i bildene, så på den måten ble det litt annerledes enn tidligere. Etter denne turen så tror jeg at jeg må si snøugla er verdens flotteste fugl!!! Det er som et spøkelse som kommer flygende, helt lydløs, og nesten usynlig i mot den hvite snøen. Den musa som faller i klørne på denne fuglen vil nok ikke merke noe før livet er tapt. Sylskarpe klør og en presisjon på linje med en hjernekirurg. Helt fantastisk!!!!

I dag har Kai hatt et lite kurs i Lightroom for han karen som guider oss rundt i Canada. Vi er veldig glad vi har han med oss, for han kjenner en del folk som observerer og sier i fra hvis de ser uglen. En annen ting som er litt overraskende her oppe, er at det er mange som ikke kan prate engelsk!!! Tro det eller ei, men mange kan bare fransk. Det eneste ordet Kai kan på fransk er J'eteme, så det kommer vi ikke langt med. Heldigvis prater guiden vår fransk, så han fungerer som tolk også.

I morgen har de merkelig nok meldt regn!! Fra 23 minus til regn på to dager er jo noe spesielt. Håper de tar feil, for å vasse i dyp snø i regnvær og lite tøy er ikke fristende. Får bare tenke på Florida og varmen, så kommer jeg vel igjennom det også. :-)

Vi har nå to dager igjen av snøugle jakten. En morgen her vi er nå, og på ettermiddagen i morgen kjører vi tilbake for å finne Bob igjen. Håper han er sulten og klar for å bli fotografert igjen, og da blir det vel å bruke fredagen også på denne karen før vi gir oss. Vi har så langt hatt noen fantastiske dager her oppe i nord, og alt har klaffet 100% for oss.

Kommer tilbake med mer etter vi har gjennomført morgendagen. Nå venter senga og forhåpentligvis ei god natts søvn. Har sover dårlig så langt på turen, men før eller siden må jeg vel få ei hel natt med søvn.

Ha det bar så lenge og takk for mange hyggelige kommentarer. Bare fortsett med det og hvis det er nye som kommer på banen er det veldig hyggelig. Det er noe av høydepunktene på dagen å se om det er en liten hilsen eller to fra Norge.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Glimrende bilder, unge ørn. Det blir bedre og bedre. Du begynner åpenbart å få tilbake feelingen og funnet ut av "kontrast"-utfordringen. Å skylde på ditt utstyr er vel noe på kanten :-)
Skal bli utrolig morro å se bildene "på ordentlig" når du kommer hjem. Stå på, hver dag i ugleland er en glede.... :-)
Mvh, DagH

Anonym sa...

Du imponerer igjen Bent!Glimrende bilder av den vakreste fuglen på jord,..veldig enig med deg!!Morsomt å lese bloggen din,du skriver godt:-)Hyggelig for dere at tempraturen endrer seg i riktig retning,selv om det er LAAAANGT igjen;-))Med tanken på Florida og varme, regner jeg med at det ikke blir vanskelig å holde ut.Forsett å ta flotte bilder,kos deg med spareribs,nam,nam...det er deg vel unt.Ta godt vare på deg!God klem fra Siss.

kirsten sa...

Hei Bent. Blir jo bare bedre og bedre, veldig gøy dette. Du har iallefall hatt utbytte av turen, håper det gjelder på alle plan.
Er veldig fint vær her hjemme, men litt kaldt når sola går ned. Tror Øyvind tuster litt med å få blogget, men kommer nok. Ser Renate og Tor Edgar har fått nettet igjen, koselig at de sender hilsninger. Gleder meg til rådyrsteika, er ikke bare du som er innvitert :) Når reiser dere til Florida? Ha det fortsatt bra. Hils Kai og ta vare på deg selv. klem fra mamma.

Anonym sa...

HEI BENT !
Fint å høre du er fornøyd med turen sålangt. Personlig synes jeg ikke det høres noe særlig ut brrrr ! Kan skjønne det er bra med Florida i tankene, får bare håpe dere kunne være så heldig å få noen skikkelige action-pics før dere må forlate uglearenaen. Vi følger med,takk for en fin blogg.
Hilsen Onkel og Tante.

Anonym sa...

Hallo der Bent. Morro å se at dere, tross varierende vær, har lykkes med å få flotte bilder av denne fantastiske fuglen. Blir artig å se disse i fotoklubben etterhvert. Fortsatt lykke til.
Hilsen fra Helge N.

Anonym sa...

ja så du hadde egen blogg ja:-)
leser i kai sin blogg at du ikke er helt fornøyd med skarpheten på enkelte bilder,men det gjelder ikke disse iallefall:-)
lykke til videre
mvh ander selland

Studio Natura sa...

En flott reiseblogg du har. Sitter og småler og leser om eventyrene deres :)