fredag 27. februar 2009

Hjemme igjen....



Ja, da var jeg hjemme igjen i moder Norge! Deilig å ha kommet hjem igjen, og deilig å endelig sove i sin egen seng med ordentlig dyne osv. De som har vært i USA tidligere vet at de ikke har dyner der, men bruker bare noe laken og teppelignende ting. I tillegg er det jo fantastisk å kunne spise grovbrød med norsk pålegg. Brød kan de ikke i USA, det er bare luft og ingenting. Ja ja, nok av det.

Utbyttet bildemessig ble ikke så stort siste dagen, så har ikke så mye mer å komme med på den fronten. Vil bare benytte muligheten til å takke alle dere som har fulgt med på bloggen min, og ikke minst lagt inn kommentarer. Veldig moro når noen skriver kommentarer, og det gir litt ekstra motivasjon til å bruke tid på å legge ut bilder og tekst.

Vil også benytte muligheten til å takke min gode turkompis Kai for hyggelige dager i sammen. Kai er en kjernekar å reise på tur med, og vi har ennå til gode å krangle om noe som helst. Vi har mye humor på turene våre, og Kai er en profesjonell og dyktig fotograf som jeg lærer masse av hele tiden. Det jeg kan om foto har jeg stort sett lært av Kai og Ole Jørgen Liodden, så jeg har mye å takke disse for. Håper det blir mange turer i fremtiden med Kai, og vi har for såvidt en del løse planer på bordet.

Har ikke noen konkrete turer på gang før i slutten av august nå. Da drar jeg tre uker til Alaska igjen, og denne gangen skal jeg bare ha full klaff med bjørnene!!! I tillegg skal jeg ha med meg 11 stykker i noen dager på en padletur i villmarka hvor vi skal fiske laks, padle og forhåpentligvis ha masse nærkontakt med grizzley. Regner også med at det blir en del småturer inn i mellom, så dere får følge med på bloggen fremover. Hvis dere legger inn mailadressen deres der det står at dere kan abbonere på bloggen, vil dere få en mail hver gang det skjer noe nytt.

Ha det bra så lenge.

Hilsen fra Bent

tirsdag 24. februar 2009

Lønn for strevet....




Endelig ser det ut til å gå veien for oss!!! I dag hadde vi en fantastisk morgen, og vi begge fikk bilder vi er kjempefornøyde med!!! Akkurat som jeg sa, hvis vi ikke gir opp så lykkes vi til slutt. Plutselig er man på rett sted til rett tid, og ikke minst, er forberedt på det som skjer.

Morgenen startet ved at klokka ringer ti minutter på seks. To minutter på seks sitter vi i bilen!! Er ikke det effektivt eller hva?? Da har vi vasket oss, pusset tennene, kledd oss og dratt med oss fotoutstyret. Dette er ikke for pingler kan jeg si. Riktignok er jeg litt trøtt når vi kjører av gårde i mørket, men når Kai tar frem doggybaggen fra kvelden før og henter sin pizza, parmesan-lukta fyller kupeen med en blanding av spylukt og gammel mat, ja da må jeg si at jeg våkner rimelig kjapt. Han har omtrent ikke rukket å sluke ned en halv pizza før vi er fremme, og det er akkurat tidsnok til at vi rekker soloppgangen.

Vi får en del fine siluettbilder av stork og ibis mot sola, noen fantastiske bilder av natthegre, og ikke minst bilder av hegre som fanget ei stor malle. Det siste var akkurat noe av det vi var ute etter, og i dag klaffet det endelig for oss. Ikke bare ville vi ha bilder av dette, men det skal være fint lys og fin bakgrunn og alt det som dere vet dere som driver på med denne galskapen. Alt klaffet for oss, og det syntes vi at vi fortjente.

Etter ei kort morgenøkt med bra bilder satte vi kursen mot Dennys reastaurant og frokost. Lyset blir veldig fort hardt her nede, så det er ikke lenge det lar seg gjøre å få gode bilder hvis ikke det er overskyet da. Når vi kom frem til spiseplassen og Kai hadde fått lest menyen, bestilte han en seniormeny. Serveringsdama kikket på han og spurte om han var over 55, for det måtte du være for å få denne. Hun spurte etter ID og Kai kikket med store øyne. Jeg sa til dama at han hadde ikke med seg ID men at jeg kunne gå god for han. Han fikk retten sin, så jeg sier ikke mer. :-)

Nå har vi ei kveldsøkt igjen og ei morgenøkt, så bærer det opp mot Miami og flyplassen. I morgen skal vi hjem igjen, og vi er kjempehappy med at vi reddet turen i går og i dag. Nå har Kai vært på kjøpesenteret og kjøpt seg nye sokker også, så da er alt bare fryd og gammen. Det er kamerat det.

Vi sjåast.

Med hilsen Bent

Endelig en dag med litt klaff!!!!!







Da var endelig dagen hvor vi skulle ha litt flaks kommet! Vi startet fra Titusville i dag morges etter å ha sovet til vi voknet av oss selv. Utsovet og i god form satte vi kursen sydover mot Miami og området jeg for to år siden hadde sett noen ugler som kalles burrowing owl. Det er noen av de minste uglene som finnes, og bor i små jordhuler som de graver ut. De er på størrelse med ei spurvugle eller en svarttrost til sammenligning.

Da vi etter 2-3 timers kjøring rullet inn på området som vi skulle finne ugla, så det veldig mørkt ut ei stund. Ja ja, tenkte vi, den vanlige flaksen følger oss. Men plutselig ser vi en liten bevegelse fra et lite hull i bakken, og opp av hullet kommer ei lita snål ugle! Helt utrolig bra!! Vi tok oss en tur rundt i området, og etter en halv times tid hadde vi observert 7-8 par som hekket i nærheten av hverandre.

Vi var heldige med været da det var overskyet. Av den grunn lot det seg gjøre å ta bilder midt på dagen uten at lyset ble for hardt og skjemmende. Etter to timer og 700 bilder hver fant vi ut at vi trengte litt mat og en pause, så da kjørte vi av sted for å finne en restaurant. Da begynte det like godt å regne, men når vi var ferdige med maten var også regnet over. 

Vi satt så i gang med innspurten, og spøkte litt med at nå skulle vi få sol til kvelden så vi kunne få noen bilder i fint kveldslys også. Og tror du ikke vi hadde flaks igjen!!! Når det nærmet seg kvelden forsvant skyene og en fin kveldssol dukket frem. Vi fyrte av det vi hadde av minebrikker, og når solen rant ned i horisonten hadde vi nærmere 1000 bilder til av ugla!!! Vi smilte fornøyd begge to og satte oss i bilen for å kjøre de siste 8 milene ned til Florida City og inngangen av Everglades. Der skal vi avslutte turen vår for denne gangen, to morgenøkter og ei kveldsøkt gjenstår før vi er ferdige. Da er ringen sluttet, vi er der vi begynte turen.

Nå er vi så sultne at magene skriker etter for, så nå får vi avslutte for i dag. 

Ha det bra så hører dere fra meg i morgen igjen.

Hilsen Bent

mandag 23. februar 2009

En ny stille dag, men koselig allikevel....




En ny stille dag er ferdig, men nå har vi rekapitulert litt. Vi tar det ikke så tungt lengre, og har slått oss litt til ro med tilstanden. De fleste vi prater med sier vi er litt tidlig på sesongen, så det hadde nok vært bedre om vi hadde kommet ned her en måned senere, men da hadde det ikke passet sammen med snøugla. Ellers er det også den kaldeste vinteren de har hatt i manns minne her nede, og i går var det is på bilene om morgenen!!! Ja, vi er i Florida, men det kan være kaldt her også tydeligvis.

Vi har nå bestemt oss for å bare reise ned til der vi startet, Anhinga Trail, for der har vi så langt fått de beste bildene synes vi. Derfor har vi nå booket oss inn på nytt hotell fra i morgen av, og setter kursen sydover i morgen formiddag en gang. Vi har nå hatt noen rolige dager, så da begynner formen å komme tilbake igjen. Tar på å stå opp rundt fem hver morgen for å ut med kamera, spesielt når magen og kroppen forøvrig ikke fungerer. Nå begynner vi begge to å komme tilbake i rute igjen, så da blir det litt lettere når vi kommer hjem.

Ellers har vi fått slettet, lagt inn søkeord og bearbeidet alle bildene her nede, og igjen vil jeg si at Lightroom bare er fantastisk!!! Før har jeg sittet i dagesvis når jeg har kommet hjem for å gjøre all denne jobben, og nå er det bare å importere hele greia inn på den stasjonære maskinen, og jobben er gjort. For de av dere som driver med bildebehandling vil jeg absolutt anbefale dere å se på dette programmet.

Vi traff Ric i dag, og kjørte ut til en plass som heter Merrit Island. Det er forøvrig rett i nærheten av der de skyter opp romfergene osv. Kenedy Space Center som dere sikkert har hørt om. Vi kjørte der inn i et fredet område med villmark, men det var nesten ikke en fugl å se. Ric hadde aldri sett det så tørt og stille før, så vi fant fort ut at vi heller skulle bruke tiden på en god middag og litt fotoprat. Vi dro derfor til en hyggelig restaurant i nærheten, og der hadde jeg mitt første fiskemåltid på turen. God mat, og magen er fremdeles i humør. :-) Vi hadde som vanlig med oss en liten doggy bag hjem slik at Kai har noe nødproviant. Kjekt å ha. :-)

På vei ned til Anhinga i morgen skal vi innom en plass for å se etter ugla som vi har snakket om tidligere. Satser på kveldsfoto der hvis vi finner den. Hvis ikke avslutter vi kvelden i Anhinga for så å gå innom en plass de selger verdens beste milkshake!!! Det er et par tre stykker der på menyen vi ikke har fått prøvd ennå. :-)

Det ene bildet jeg la ut sist gang var av en fiskeørn for de som lurte på det. Noen trodde den var stukket av med parykken til en eller annen stakkar, men det var kun gress. Ørna holder på å bygge reir, og den kom stadig flygende med diverse byggematerialer. Legger ut et bilde til av denne fuglen hvor den kommer med litt annet å bygge med.

Dere hører mest sansynlig fra meg i morgen igjen, og ha det bra så lenge. Veldig moro med alle kommentarene forresten, takk så mye for det.

Og til deg Dag Harald, fortsett å kallle meg for unge mann, og ikke la deg affisere av slikt ondsinnet prat som de driver med der oppe i bygda!!!! :-)

Masse hilsen fra Bent

søndag 22. februar 2009

Endelig frisk igjen!!!!!!




Da var en ny dag over her i Florida. Endelig er jeg frisk igjen, fire og en halv dag med magesjuke og feber!!! Deilig å kunne fungere igjen. Er rimelig sikker på at dette svineriet ble påført meg ned i sumpene i Everglades. Vi var inne på ei luguber sjappe, og jeg kjøpte meg en baguette med roastbiff og løk ( du hadde rett Ole Petter!! :-)). Jeg hadde tydeligvis ikke fått tørket godt nok av brillene mine, for slik Kai beskrev damen som lagde maten, så burde jeg ha skjønt at dette burde ikke spises av mennesker. Det var jo kanskje noe han skulle fortalt meg litt tidligere, og ikke nå etter 4,5 dager på potta samt minst 5 kg lettere!!! Men men, hva har man venner til?? I tillegg så kommer han nå frem med ei flaske med Antibac som han har gått rundt med i lomme hele tiden. Den har han vasket seg med i tide og utide, uten at jeg har sett det. Riktignok har jeg kjent at det har luktet litt blanding av sprit og parfyme til stadighet, men tenkte bare det var noe billig etterbarberingsvann han styrte med. Ikke rart fyren eter og koser seg like godt som alltid, han er jo totalt desinfisert!!!

Når vi snakker om spising, så hadde jeg en merkelig opplevelse her i natt. Jeg våknet av at noe listet seg stille rundt på gulvet i mørket. Det raslet forsiktig i en pose, akkurat som det var noen som prøvde å åpne noe. Tenkte først det kunne være ubudne gjester på rommet, men jammen meg så var det bendelormen til Kai som hadde fått det for seg at den trengte å fores!!!! Midt på natta presset han ned en pose med potetgull!!! Hørte bare det knasket i mørket, litt fornøyd smatting, og deretter listet han seg til sengs igjen. Utrolig hva den mannen får plass til!!!

I dag har vi vært ute omtrent hele dagen på sjøen. Vi skulle nå sikre oss bildene som skulle redde turen, men der gikk vi fem på igjen. Det var den rosa skjestorken som var målet, og vi fikk noen bilder av den, men ikke slike vi hadde håpet på. Nå er vi litt nede i hengemyra på fotofronten føler vi, og Kai var til og med inne på å komme seg hjem før tiden. Ikke ofte den mannen gir opp, men nå er det like før. I tillegg så sliter han med en PC som bare virker når den vil, å akkurat nå vil den ikke. Kai har prøvd alt fra kunstig åndedrett til Fleksnes-metoden for å få liv i den, men den har satt seg helt på bakbena nå. I sted gikk han ut for å sitte litt med den utenfor, han mente kanskje det ville hjelpe å kjøle den ned litt. Det var like før hele maskinen røyk rett ut i bassenget. Tror nok ikke den maskinen lever turen ut, så neste tur garanterer jeg at Kai stiller med både Mac og iPhone.

Det var nesten nede i null grader i dag når vi reiste ut på sjøen, så det var dunjakker, lue og votter som ble antrekket. Godt vi hadde vært i Canada før dette, for ellers hadde vi frøse i hjel. I morgen setter vi som tidligere nevnt kursen mot øst og Titusville hvor vi skal møte Ric. Nå får vi holde fast i håpet om at dette skal gi oss litt uttelling. Har hatt slike nedturer tidligere på fotofronten, og da er det bare å stå på videre. Plutselig så løsner det, og da ramler de gode bildene inn igjen.

Da er det natt og ny blogg kommer antakelig i morgen.

Masse hilsen fra Bent.....og husk at det er veldig koselig med kommentarer. :-)

fredag 20. februar 2009

Hei igjen...




Hei dere, da er jeg tilbake litt igjen. Vi er nå ankommet Tampa som ligger helt ute på vestkysten, litt nord for Ft Myers som vi var på tidligere. Det har blåst en kald vind i dag, så tro det eller ei, jeg har hatt dunjakka på meg i dag også!! Er ikke helt god nei, og er nå på min fjerde dag med magesyke. Så ut til å gi seg en stund, men så kom det tilbake. Akkurat nå føler jeg meg rimelig bra, men har fått beskjed fra min kjære mor om å gå til legen nå hvis ikke det gir seg. :-) Hun passer på meg når jeg er her også. :-)

I går fotograferte vi ved et område som heter Venice Roockery. Det var sånn dær, og ikke mer enn det. I dag morges stilte vi opp på samme plassen klokken 6 og sto der i mørket og ventet på sola. Vi ville ha noen bilder i fint morgenlys, men været spilte ikke på lag med oss. Det ble for mye skyer, og ikke noe fint lys i det hele tatt. Bomtur igjen!!

Nå er vi som sagt i Tampa, og i morgen tidlig skal vi ut med en kar som heter James Shadle i båt. Vi går ut klokken 6 om morgenen og fotograferer til lyset blir for hardt, så er det inn til land for lunch. Når kloken er 15 går vi ut igjen, og er ute til solen går ned i havet. Vi skal prøve å få bilder av en fugl som heter Roseate Spoonbill, eller rosa skjestork oversatt til norsk. Det er en nydelig fugl, og det blir spennende om vi får se noe til denne. Vi har booket oss inn to netter på Best Western her i Tampa, og søndag morgen kjører vi østover mot Titusville. Det ligger helt ute på kysten, litt nord for Daytona Beach. Vi skal der møte Ric som vi ble kjent med i Alaska, og han skal ta oss med på en plass om kvelden for å fotografere. Mulig det også blir noe på mandagen, men det kommer ann på om han har tid. 

Tirsdag setter vi kursen sydover igjen mot Miami, og skal prøve å finne en plass å overnatte som ligger i nærheten av et område jeg vet det befinner seg noen ugler. Det blir siste på programmet for denne gangen, så setter vi oss på flyet hjem. Det skal bli godt å komme hjem nå.

Så langt kan jeg si at Canada var en skikkelig opptur når det gjelder fotograferingen, men Florida har så langt skuffet. Vet ikke om det er litt for tidlig på året, eller om det kan være andre årsaker. Men slik er det jo med naturfoto, ingenting er forutsigbart, og tålmodighet er en av de viktigste elementene. Dessuten har vi jo ennå noen dager igjen, og vi har store forhåpninger for morgendagen.

Dere hører fra meg.

Hilsen fra Bent.

torsdag 19. februar 2009

For halv maskin...




Da var denne dagen også over. Det har vært en dag hvor jeg har gått på halv maskin. Etter Kai kom med imodium, så roet magen seg noe ned, men det putrer og smeller jevnt der inne så jeg er ikke helt på trygg grunn ennå. Har fått innvilget fri i morgen tidlig også av Kai, så da håper jeg å få sovet skikkelig ut. Siste natta ble det ikke søvn i det hele tatt, så det kjennes godt nå.

Vi hadde en kveldstur opp til et sted som heter Ding Darling, og det var akkurat som sist jeg var der en skikkelig nedtur. Vi kjørte derfor bort til en pir hvor det var masse fiskere, og der fikk vi tatt litt fluktbilder samt litt solnedgang. Mangler liksom det siste før vi skal bli helt fornøyd, men vi gir ikke opp.

Vi har skrevet mail til en fyr som heter Jim Shadle her i Florida. Han er fotograf og tar med seg folk ut i båt til noen områder som skal være bra. Vi håper å få til en avtale med han på lørdag og kanskje søndag morgen. Vi venter i spenning på svar. Ellers har vi avtale med en som heter Ric som bor på østkysten av Florida, litt nord for Daytona. Han var en av fotografene vi traff når vi var i Alaska i høst, så han skal ta oss med en dag eller to. Utover dette så har vi planer om å lete etter en ugle den siste dagen som heter Burrowing Owl. Liten sak som er omtrent på størrelse med vår spurvugle.

Vi avsluttet dagen med å spise på en pizzasjappe. Kai elsker pizza, så jeg syntes han fortjente å få dette i dag etter å ha stelt så godt med meg. Selv fikk jeg ikke ned så mye, men Kai fylte godt opp. Det han ikke spiser opp på stedet tar han med seg hjem for å ha til frokost neste dag. Nå kaller jeg han bare for Mr. Doggybag.

Klar for senga igjen, og i natt håper jeg endelig jeg skal få sovet ut litt.

Er tilbake igjen om ikke lenge.

Hilsen Bent

onsdag 18. februar 2009

En dag uten et bilde....foreløpig.




Hei igjen dere, i dag har ingen av oss vært ute med kameraet ennå. Vi slappet av på morgenen, og det var godt å se Kai også kunne slappe av litt for en gangs skyld. Feberen er borte tror jeg, men magen er fremdeles ikke god. I går var jeg glad jeg hadde med meg vintertøy, for da frøs jeg så på grunn av feber at jeg tok like godt på meg dunjakka!! Det er første og forhåpentligvis siste gang jeg bruker dunjakke i Florida. Kai har stelt med meg som ei god gammeldags kone etter jeg ble syk, så han har vært ute å kjøpt bananer, loff og imodium. Kai kom med ferdig smørt mat på senga til meg, så han har virkelig gjort jobben. Det virker som jeg er i komminga igjen, og i kveld satser vi på å komme oss ut på Sanibel Island og det som heter Ding Darling. Det er en 40 minutters kjøretur herfra, så vi velger å bo en natt til på samme plassen. De som Kai kjente og som vi kunne bo hos ble det ikke noe av. De ringte i går og sa at de måtte jobbe på kvelden to kvelder nå, så da blir det for sent å besøke disse etterpå. Vi har lagt om planene, så vi skal nok finne noe å gjøre.

Skal prøve å få lagt ut en blogg etter kveldsøkta i dag, så får dere se om det ble noen fangst. 

Ha det fint så lenge alle sammen.

Hilsen fra Bent.

I dag er jeg blitt syk....




Dagen i dag startet klokken 4. Fra klokken ringte til vi hadde stått opp og vasket oss, pusset tennene, kledd oss og pakket ut i bilen, så ble den 0425!!! Ikke verst! :-) Vi satte kursen mot vestsiden av Florida, og på veien over kjørte vi inn på en grusvei som tok oss inn i sumpene og mangroveskogen. Fikk tatt noen bilder, men vi føler vel ennå at vi ikke har fått det store, så det er bare å stå på videre.

Vi er ankommet Fort Myers Beach, og der har vi fått lagt oss inn på et motell. Ikke mer enn vi var kommet innenfor døra, så fikk jeg hodeverk, feber og magesyke. Skikkelig dårlig, og har bare vært i senga siden, bortsett fra noen raske turer på potta da. Kai har vært ute på egenhånd for å fotografere og kom akkurat inn av døra. Han var nokså molefunken, for han hadde vært ned i et fuglereservat og ikke sett en eneste fugl. Null bilder fra den økta, så det var jo merkelige greier.

Kai har noen bekjente som bor i Sarasota, litt nord for der vi er nå, og der har vi tenkt å slå oss til i 2-3 dager. Vi kan visst bo hos de, så da benytter vi oss av den muligheten. Kai sa nettopp at han også begynte å bli uggen i kroppen, så nå får vi jo håpe vi ikke blir liggende her begge to!!

Når vi var i Anhinga Trail i går kveld, så begynte en av gribbene i området å spise på fotosekken til Kai. Får håpe ikke det var et forvarsel, og at gribben skjønte vi var på vei inn i uføra. :-)

Vi snakkes i morgen.

Hilsen Bent

tirsdag 17. februar 2009

Siste dag på Anhinga Trail




Da var dag nr 2 over i Florida. Utbyttet bildemessig har ikke vært det store for noen av oss, men litt bilder er det nå blitt. Vi hadde satt klokken til ringing klokken halv fem i morges, men allerede klokken fire var Kai i gang med bilderedigering!! Her kastes det ikke bort mange minuttene i løpet av dagen. :-) Vi er hele tiden ajour med å slette, arkivere og redigere bilder, så når vi kommer hjem slipper vi å bruke masse tid på dette.

I dag når vi kom frem til Anhinga Trail var det stummende mørkt. Det fikk meg til å minnes den natten jeg tuslet rundt alene for to år siden ute i sumpene. Hørte et brøl i mørket, og det kunne ikke være mer en 5-10 meter unna. På brølet skjønte jeg det var et stort kattedyr, og den følelsen jeg da hadde glemmer jeg aldri. Fikk lurt meg ut av mørket og inn i bilen så fort jeg kunne, og der satt jeg til det ble lyst. Da jeg kjørte der fra så jeg skiltet som varslet om at det var pantere i området, og i tillegg til alligator er det også fire typer dødelige slanger i sumpene. Fikk beskjed om at dette ikke var særlig lurt å gjøre, noe jeg egentlig skjønte uten å høre det fra andre etterpå. Kai ble litt fasinert av dette skiltet, så jeg legger ut et bilde av han sammen med skiltet. Ellers holdt vi på å bli spist opp av mygg en periode på morgenen, men det ga seg heldigvis etter en times tid. Det var helt svart rundt hodene på oss, og de beit noe skikkelig.

I morgen tidlig skal vi kjøre av gårde klokken halv fem. Vi kjører da vestover og skal krysse over til andre siden av Florida. På vei over skal vi kjøre inn på en grusvei som går inn i et sumpområde med masse mangroveskog, alligator og forhåpentligvis fugl. Iallefall var det slik sist gang jeg var der. Håper på det fine lyset og noen gode bilder der. Vi skal også prøve å få kontakt med en fotograf vi ble kjent med i Alaska som bor i Naples. Håper han har noen gode tips til områder vi kan oppsøke.

Ser en del er litt opptatt av matinntaket vårt her nede, men kan forsikre om at dette er under kontroll. Sist gang jeg var på tur med Kai, så var det omtrent bare skoene som passet når jeg kom hjem igjen, så jeg har lært av dette. Fikk en hyggelig kommentar fra min gode venn Ole Petter, om at hvis jeg la ut bilde av meg i kortbukser, så måtte jeg for all del ikke si at jeg jobbet på Spenst. Han mente det kunne gi store økonomiske utslag i negativ retning for bedriften, og ville heller at jeg sa jeg jobbet på Remuladefabrikken!! Hva skal man med fiender når man har slike venner???!!! :-)

Ja ja, vi får avslutte for denne gangen igjen da, så kommer jeg tilbake i morgen hvis vi finner nett. Har akkurat lagt Kai nå, så nå har han sovnet, og da er det bare å få lagt meg jeg også. :-) Sov godt!!!

Hilsen Bent.


mandag 16. februar 2009

Endelig i Florida!!!



Da var vi endelig på plass i Florida, nærmere bestemt Florida City, bare noen få kilometer fra Everglades Nasjonalpark. Vi avsluttet Canadaoppholdet med en litt lang og kjedelig dag i går. Stort sett ble det bare å ligge på hotellet og glo i taket. Vi skulle avslutte dagen med en middag på byen, så vi dro av gårde i 19-tiden. Uansett hvor vi gikk inn så var det 1,5-2 timers venting på bord. Det hadde vi verken tid eller mage til, så vi bestemte oss å gå inn på den kjeden som heter Subway. Der kan du få bestilt baguetter med hva du måtte ønske av pålegg. Da jeg skulle betale fikk jeg beskjed om at det kostet 13,74 dollar, og jeg leverte kortet til henne. Da jeg etterpå fikk sett på lappen, så hadde hun trukket meg for 1374 dollar!!!! Det må jo være verdens dyreste baguett??!! Etter mye styr og lang venting fikk vi nå endelig annulert dette, og det endte opp med at jeg fikk maten gratis. I tillegg var de så forfjamset at de glemte å ta betalt av Kai, så vi hadde gratis middag denne kvelden. :-) Skal nå følge godt med på kontoen når jeg kommer hjem da, i tilfelle de prøver å lure meg.

Det er godt å være ferdig med den fransken som en ikke skjønner en dritt av. I tillegg til det så var vi sammen med en skotte hele uken, og det er det verste språket jeg har vært ute for!!! Virket som en blanding av engelsk og kinesisk, og utfordringen her ble å si YES og NO på de rette plassene. Etter hver så ga jeg opp og sa til fyren: John, du er en kjempehyggelig fyr, men jeg skjønner ikke en dritt av hva du sier!! Han tok det fint og lo, og skjønte da på de andre at de også hadde samme problemet.

Nå er det bare sol og varme, 50 graders forskjell fra i dag morges til nå! Vi har ca 25 varmegrader, sol og blå himmel, samt svømmebasseng 5 meter fra rommet vårt. Bedre kan det ikke bli. Vi fikk en kort tur inn i Everglades og det som heter Anhinga Trail i dag før sola gikk ned, så da fikk vi varmet opp apparatene slik at de er klare til i morgen. Vi skal opp klokken 5, og da er det på hue ut å knipse igjen. Vi fikk kveilet innpå en svær milkshake etter fotoøkta i dag, og etterpå dette fyllte vi opp med litt middag på toppen. 

Det er noen som lurte på om vi kom til å avbilde oss i arbeidsantrekket her nede, slik vi gjorde i Canada. Nå er det jo slik at her nede virker vi nokså tynne begge to sammenlignet med en vanlig Floridainnbygger, men i norsk målestokk vil jeg nok beskrive oss som i overkant feite, så jeg tror vi skal spare dere for den opplevelsen. 

Nå har Kai tatt på seg nattlua og sover sin søte søvn, så nå tror jeg at jeg vil prøve å sovne før han begynner å synge. Ha det bra så lenge, så hører dere fra oss om ikke lenge.

Mvh Bent

lørdag 14. februar 2009

Da er vi i Ottawa igjen.

Hei dere, naa er vi ankommet Ottawa igjen. Vi har akkurat faatt bekreftet at vi fikk vaere en natt til paa dette hotellet, og det var veldig beroligende. Det er nemlig fullbooket i hele byen paa grunn av ett eller annet, saa vi saa litt moerkt paa aa vaere uteliggere i over 20 minus.

I dag blir det bare aa rusle rundt aa kikke litt i byen, slappe av med litt bilder og lesing, saa setter vi kursen mot Florida i morgen tidlig. Vi ankommer Miami paa ettermiddagen i morgen, saa vi regner med at vi faar med oss kveldsfotograferingen i Everglades foer det blir moerkt.

Kommer ikke inn paa nett paa maskinen min her paa dette hotellet, saa derfor er bokstavene litt mangelfulle. :-)

Dere hoerer fra meg igjen i morgen en gang haaper jeg.

Mange hilsen fra meg.

fredag 13. februar 2009

Siste økta over



Hei igjen dere, da var siste økta med snøugle over. Vi trodde vi skulle få ettermiddagen også, men vi må kjøre tilbake mot Ottawa om en time eller to. Vi fikk noen fine timer med Bob i dag også, og det ble noen fine og annerledes bilder. Jeg hadde et ønske om å få et bilde hvor ugla står på bakken og skriker rett mot oss, og det fikk jeg heldigvis i dag. Har lagt ut et av disse i full fart, så får dere se hva dere synes. Fikk også noen bilder av ugla med månen i bakgrunnen, så det var jo også litt moro.

I går var det 5 plussgrader, og i dag er det 16 minus og sterk vind!! Fingrene er ikke kommet seg helt etter siste økta, så nå er det full opptining her på rommet. Skal bli deilig å komme ned i varmen nå om ikke lenge!! Vekk med dunjakke og lue/votter!!!

Kai sliter som vanlig med pc'en, så jeg lærer stadig vekk nye gloser. Når det er på det verste kan jeg bare sette meg litt bort til han, så får jeg fort varmen igjen. Det gløder av hodet på han, og jeg tror nok han er rimelig klar for Mac nå. :-)

Ok, dere hører fra oss, og igjen tusen takk for kommentarer.

Mvh Bent

En stille og litt kjedelig dag.



Da var denne dagen over, litt stille og kjedelig, men jeg har iallefall fått ryddet godt opp i bildematerialet som jeg har fått så langt på turen. Kai sliter ennå med over 1000 bilder, mens jeg nå er nede i 280 bilder, resten er slettet. Har fått lagt inn søkeord på alle bildene og bearbeidet de jeg liker best. Lightroom er bare helt perfekt å jobbe med synes jeg, og alt det jeg før gjorde når jeg kom hjem er nå unnagjort underveis.

Guiden vår kjenner en kar som er ekspert på Photoshop, så vi har nå fått et lite kurs med han nå i kveld. Artig gjennomgang, men fyren snakket så mye og så fort at jeg ble helt svett i ørene!!! Tror Kai også fikk så hatten passet, så han sitter nokså stille i et hjørne her nå og henter seg inn igjen. Vi har fått i oss vår daglige dose av spareribbs, så kaloriinntaket er ialefall i ballanse og vel så det. Får håpe vi får godt av oss litt svinefett i morgen når vi skal ut å vasse i snøen igjen.

Det er avtalt avgang i morgen tidlig klokken 6, og da setter vi nådestøtet inn for å få de beste bildene. Vi er begge to godt fornøyde så langt, men det er alltid litt å strekke oss etter, og vi finner stadig ting som vi ønsker å gjøre bedre. Det kan mange ganger være litt tungt å aldri ble helt fornøyd, men samtidig så tror jeg det er med på å løfte kvaliteten noen hakk i riktig retning. Vi får se hva vi får til og hva slags vær vi får.

Vi "snakkes" i morgen.

torsdag 12. februar 2009

Regn i bøtter og spann...




Da ble det slik vi fryktet og slik de meldte. Regn i bøtter og spann. Utrolig variasjon i temperatur og vær!! Kan det være dette de mener med global oppvarming??? Det er iallefall helt unormalt sier de her. Tør ikke tenke på hvilke bilder vi kunne fått av ugla i snøvær, slik det egentlig skulle ha vært nå! Foreløpig har vi bare sittet inne å jobbet litt med bilder i dag, og det er jo for såvidt hyggelig det også, men nå har de meldt dette været i hele dag, så da går nok denne dagen i vasken.

Kai har abstinenser og løper til vinduet hvert tiende minutt for å se om været har forandret seg. Dette er ikke bra for ham, og jeg ser han sliter veldig med dette. I tillegg har han en pc som er sterkt angrepet av influensa eller annen type virus, for den henger seg stadig vekk. Huff av meg, dette kan bli en lang og tøff dag for Jensen......og da selvfølgelig for meg også!! :-)

Legger ut noen bilder fra i går, deriblandt et bilde av guiden vår sammen med en skotte som er med som assistent. Veldig hyggelige karer, og vi har hatt det kjempefint sammen med disse guttene denne uka.

Vi har siste dag med fotgrafering igjen i morgen, så da er det å håpe på at det er sluttet å regne, eventuelt blitt kaldere så det går over til snø. Ugla i snøvær hadde vært en fantastisk slutt på Canadaoppholdet, så det er bare å håpe. Det skal være ei helt hvit snøugle i området vi befinner oss i, og vi har hatt en liten drøm om å finne denne. Det er visst ikke mange som har klart å fått gode bilder av en helt hvit snøugle, så det hadde vært veldig moro. Vi har nå kikket hele tiden etter denne, men som dere kanskje ser ut av bildene vi legger ut, så er det ikke mye kontraster i dette lyset og landskapet vi har. Nesten umulig å finne en hvit fugl som sitter helt stille i dette lyset.

Det kommer rapport senere om hvordan det går med oss, og på søndag morgen setter vi oss på flyet til Florida. Da regner jeg med at det blir litt mer variasjon i bildene også, for der er det fugl i alle farger og fasonger som står på menyen. Antakelig blir det litt alligator også.

Hilsen Bent.

En ny dag på ny plass.




Da er denne dagen også over. Vi har flyttet oss en drøy times kjøretur lenger inn i Canada for å lete etter flere snøugler. I dag har det ikke vært så kaldt, så det har vært litt behagelig etter over 20 minus og mye vind. I dag har vi leitet i timesvis uten å se så mye, trasket til livet i snø og svettet som griser. Helt på slutten av dagen fikk vi endelig øye på ei ugle, og etter litt om og men så kom vi oss litt inn på den. Fikk en times tid sammen med denne før den fløy sin vei, men noen bilder ble det. Denne gangen ble det litt landskap også med i bildene, så på den måten ble det litt annerledes enn tidligere. Etter denne turen så tror jeg at jeg må si snøugla er verdens flotteste fugl!!! Det er som et spøkelse som kommer flygende, helt lydløs, og nesten usynlig i mot den hvite snøen. Den musa som faller i klørne på denne fuglen vil nok ikke merke noe før livet er tapt. Sylskarpe klør og en presisjon på linje med en hjernekirurg. Helt fantastisk!!!!

I dag har Kai hatt et lite kurs i Lightroom for han karen som guider oss rundt i Canada. Vi er veldig glad vi har han med oss, for han kjenner en del folk som observerer og sier i fra hvis de ser uglen. En annen ting som er litt overraskende her oppe, er at det er mange som ikke kan prate engelsk!!! Tro det eller ei, men mange kan bare fransk. Det eneste ordet Kai kan på fransk er J'eteme, så det kommer vi ikke langt med. Heldigvis prater guiden vår fransk, så han fungerer som tolk også.

I morgen har de merkelig nok meldt regn!! Fra 23 minus til regn på to dager er jo noe spesielt. Håper de tar feil, for å vasse i dyp snø i regnvær og lite tøy er ikke fristende. Får bare tenke på Florida og varmen, så kommer jeg vel igjennom det også. :-)

Vi har nå to dager igjen av snøugle jakten. En morgen her vi er nå, og på ettermiddagen i morgen kjører vi tilbake for å finne Bob igjen. Håper han er sulten og klar for å bli fotografert igjen, og da blir det vel å bruke fredagen også på denne karen før vi gir oss. Vi har så langt hatt noen fantastiske dager her oppe i nord, og alt har klaffet 100% for oss.

Kommer tilbake med mer etter vi har gjennomført morgendagen. Nå venter senga og forhåpentligvis ei god natts søvn. Har sover dårlig så langt på turen, men før eller siden må jeg vel få ei hel natt med søvn.

Ha det bar så lenge og takk for mange hyggelige kommentarer. Bare fortsett med det og hvis det er nye som kommer på banen er det veldig hyggelig. Det er noe av høydepunktene på dagen å se om det er en liten hilsen eller to fra Norge.

onsdag 11. februar 2009

Kveld igjen...




Da var tirsdagen over og klokken er 2030 på kvelden her. Kai har lagt seg som vanlig, og sover sin søte søvn nå. Mye selskap i den karen kan man si. :-) Ettermiddagen i dag gikk stort sett med til å lete etter ei ny ugle, men en hvit fugl på den hvite snøen og på noen endeløse sletter er ikke god å få øye på. Det endte opp med at vi gikk å besøkte den ugla vi har jobbet med hele tiden, som Kai har døpt til Bob, selv om det er ei dame. Vi fikk noen fine bilder av denne i dag også, så vi er egentlig godt fornøyd med dagen.

I morgen tidlig drar vi av gårde til et annet sted for å lete etter andre ugler. Vi har et lite håp om å få se en helt hvit ugle, men det er veldig skjeldent. Vi skal da bytte plass å bo, så jeg er litt usikker på om vi kommer på nett der. Hvis ikke så er vi tilbake på denne plassen igjen på torsdag, så da får dere rapport igjen om hvordan det har gått.

Får legge meg jeg også nå, for i morgen er det opp klokken 5. Må vel belage meg på litt sang og musikk i natt også fra romkameraten min, han er iallefall i full gang med å varme opp kan jeg høre.

Hilser til alle dere hjemme og håper å høre fra dere.

tirsdag 10. februar 2009

Første økt på tirsdag over.



Da er første økta på tirsdagen over. En kald fornøyelse da vi nå også har fått en del vind på kjøpet. Fingre og føtter får gjennomgå, men det går greit. Har fått litt kommentar på at jeg ikke har tatt med nok tøy, men det er en kalkulert beregning. Regner som så at jeg klarer å fryse noen dager, og får bare tenke at jeg skal til Florida om kort tid. Hvis jeg skulle hatt med mer tøy måtte jeg gjort som Kai og hatt to kofferter, og det orket jeg ikke.

Når vi får på oss nettingtrøyene på morgenen, så ser det ut som to surra svinesteik som løper rundt her. Ikke akkurat et syn for guder, så det er nok bra vi er alene. Kai holder matinntaket oppe som vanlig, og i denne kulda kreves det et større energibehov enn vanlig, og det sier ikke så lite!!!

Fått litt spørsmål om fotograferingen også, og til det kan jeg si at jeg sliter litt med å få fokusert på fuglen når den er i flukt. Veldig lite kontraster når fuglen er hvit akkurat som snøen, så jeg synes det er mer uskarpe bilder enn hva jeg er vant med. Håper det er opptakssituasjonen som gjør det, men har en liten mistanke om at det er noen innstillinger jeg ikke helt har fått med meg også. Ergerlige greier, men det er jo bare å stå på videre. Ellers er det ikke mye snøugle å se, så det blir mye leting og lite tid med fotografering. Vi har foreløpig bare fotografert på samme fuglen, men i morgen skal vi kjøre et godt stykke av gårde for å lete etter andre snøugler. Det er det eneste som står på programmet denne uken, så de bildene jeg legger ut blir stort sett av snøugle.

Ellers har Kai hatt konsert i natt med sang så det holder. Til refreng så snorket han, så det var litt av en underholdning. Trodde først gutten bare tullet med meg, men jammen meg så var han til å sang i søvne!!! Vet ikke hva han drømte om, men fin sang var det ikke.

Nå er det en liten pause før vi skal ut å lete igjen. Rekker akkurat å legge ut denne bloggen, ta meg et varmt bad, så er det av gårde. Takker så mye for kommentarer fra alle som har tatt seg tid til det, og håper dere fortsetter samt at det kommer nye til. Har dere spørsmål er det bare å komme med de.

Vi sjåast.

Mvh Bent

Bra start på turen!!!


Hei dere, da er vi i gang med fotograferingen. Vi har hatt to økter i dag, en på morgenen og en på kvelden. Vi har hatt strålende sol, men kaldt så det holder! 22 kuldegrader, så jeg måtte ha en tur i badekaret på ettermiddagen for å få følelsen igjen i beina. Merket ikke at jeg var så kald på føttene før jeg kom på rommet, men fingrene var uten følelse i lang tid etterpå. Var vanskelig å betjene kameraet på slutten, men noen bilder ble det jo. Må vel betrakte starten som vellykket, men jeg har tullet litt med det nye utstyret i dag. Har gått over fra Canon til Nikon, og har ikke helt fått dreisen på fluktfoto med dette ennå. Kommer til å ringe en av de proffe i Norge i morgen for å få noen tips.

Vi har sett to ugler i dag, men jobbet med den samme hele tiden. I morgen tidlig skal vi prøve oss litt på den andre. De har meldt regn som skal fryse til is med en gang det treffer bakken, så det kan kanskje bli litt nye utfordringer. Jeg har ikke tatt med meg så mye varmt tøy, for jeg ville spare litt på vekta. Mulig dette har vært et dumt valg, men jeg klarer meg vel med litt frysing noen dager. :-)

Nå er det kvelden her og vi har fått oss en god middag. Merker at jeg ikke er helt inne i den nye døgnrytmen ennå, så selv om klokka bare er 2030 er jeg klar for senga. Vi skal opp 0530 igjen, så det kan egentlig bare være greit å legge seg nå. Kai sovnet klokken 20 i går kveld, så det er ikke mye selskap i den karen ennå.

Ellers vil jeg si takk til alle som har lagt inn kommentarer på bloggen min! Jeg synes det er veldig hyggelig, og jeg håper dere fortsetter med det. Det er med på å motivere meg til å legge ut nye blogger, så hvis dere ønsker å følge med på turen er det bare å stå på. :-)

Ha det bra så lenge.

mandag 9. februar 2009

På plass

Hei igjen, nå er vi ankommet motellet vi skal bo på noen dager. Vi ligger et stykke utenfor Montreal, så nå er det bare å håpe på litt flaks i morgen. De har meldt minus 12 og sterk vind i morgen, så det blir en kald fornøyelse. Har tatt med litt lite tøy for å spare vekt og plass, så mulig jeg har gjort en liten bommert der. Får satse på at jeg får tatt noen bilder før kulden får tatt meg. Nå skal vi legge oss for natta, vi skal opp 0530 i morgen tidlig. Neste innlegg håper jeg inneholder et bilde av snøugla.

Hei og hå, hilsen Bent.

søndag 8. februar 2009

Fremme i Ottawa

Hei igjen, naa er vi endelig fremme i Ottawa. Sitter paa en pc i resepsjonen der vi bor, saa da er det ikke ae, oe, og aa.

Turen startet i kjent stil med forsinkelser paa flyet. Skulle fly fra Kristiansand til Oslo, saa London og Ottawa. Hvis flyet hadde gaatt som det skulle, hadde jeg hatt 55 minutter i Oslo til neste fly gikk. Startet paa Kjevik med 35 minutters forsinkelse pluss 10 minutter til med avising av vingene. Naar vi landet i Oslo var det 10 minutter til neste fly gikk, men det som var saa flaks var at det samme mannskapet paa flyet fra Kristiansand skulle fly flyet til London. Derfor parkerte flyet rett ved siden av flyet som jeg skulle ha videre, og tenkte at dette var jo perfekt. Mannskapet kunne naa bare gaa rett over i det andre flyet, og det tenkte jeg at jeg ogsaa kunne. Men dengang ei. Det kom en buss og hentet alle passasjerene for aa kjoere de der de skulle inn paa flyplassen. Med andre ord saa ble jeg kjoert 2 km vekk fra flyet foer de slapp meg ut, saa maatte jeg loepe tibake igjen!!! Med 30 kg utstyr hengende rundt halsen og i daarlig form, saa var dette ikke saerlig bra. Naar jeg endelig kom tilbake saa hoertes lungene ut som ei gammel ustemt sekkepipe, og svetten sprutet. Klissvaat og lettere forbannet moeter jeg samme dama som sendte meg paa bussen, smilende og fornoeyd sier hun: Se det ja, du rakk det!!! Hadde mest lyst til aa vri hodet av henne, men klarte aa tvinge frem et smil mens jeg hentet igjen pusten.

Etter dette gikk turen smertefritt, og paa flyet fra London til Ottawa fikk jeg tre seter for meg selv, saa da var det mulig aa legge seg ned for aa sove inn i mellom. Naar vi kom til Ottawa ble vi moett av en hyggelig kar som heter Mark, og det er han som skal hjelpe oss aa finne snoeugla. Kvelden ble avsluttet med en middag paa byen.

Naa sitter vi paa hotellet og venter paa a bli hentet av Mark, saa skal vi kjoere mot Montreal. Selve fotograferingen begynner i morgen, saa i dag blir det bare transportettappe. Kommer jeg paa nett igjen, saa hoerer dere fra meg.

Ha det bra saa lenge alle sammen.

Mvh Bent

fredag 6. februar 2009

Da er jeg klar for tur igjen.



Hei dere, nå er det lenge siden jeg har vært aktiv både på bloggen og med kamera. Har hatt en tung periode i privaten en stund nå, så motivasjonen har vært helt borte. Reiser i morgen tidlig til Canada for å fotografere snøugle. Er spent på utbyttet av dette, men i løpet av en uke så håper jeg vi skal få til noe. Jeg reiser sammen med Kai Jensen, samme mann som jeg var sammen med i Alaska i høst. Blir sikkert en hyggelig tur bare jeg får flyttet fokus litt. Etter en uke i kalde Canada flyr vi direkte ned til Miami i Florida. Der skal vi ha to uker hvor vi kjører rundt på forskjellige plasser. Det blir hovedsakelig fugl på programmet der også, men kanskje med litt innslag av alligator etc. Vi starter nede i Everglades og jobber oss oppover langs kysten av Florida etter hvert. Når vi var i Alaska i høst ble vi kjent med noen fotografer fra Florida, så vi skal antakelig treffe et par av disse på turen. Regner med å få noen gode tips fra den kanten.

Ellers fikk jeg en hyggelig overraskelse i posten for et par dager siden. Først kom det en fin plakett i stein som var premie for tredjeplass i NM i naturfoto. Dagen etterpå fikk jeg en katalog fra Bergans hvor jeg kunne plukke ut hva jeg ville for en verdi av kr. 8000,-!! Synes det var veldig hyggelig, og det kan jo være med på å motivere meg litt underveis. Har lagt ut bilde av plaketten samt det bildet som fikk tredjeplassen.

Da håper jeg det er mange av dere som følger med på bloggen min underveis i disse tre ukene, og legger dere inn kommentarer er det ekstra hyggelig. Skal legge inn på bloggen så ofte jeg kan komme på nett.

Ha det bra så lenge.

Mvh Bent